Toeristische informatie

Onze prachtige omgeving biedt voor elk wat wils. In het Oldambt vindt u schitterende natuurgebieden, rust, ruimte, ontspanning, recreatie, kunst, cultuur, watersport, golf etc.

Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

Watersporten

De jachthaven van het Oldambtmeer (Blauwestad) met het gezellige theehuis ‘De Waternimf’ ligt op circa 800 meter van huisje Pierewaai en huisje Fladderak. Het Oldambtmeer, ter grootte van het Sneekermeer, biedt een scala aan mogelijkheden om te zwemmen, te varen en te zeilen (www.zeilschoolblauwestad.nl). Ook een rondvaart (www.dekkerrondvaarten.nl) op het Oldambtmeer met uitvalsmogelijkheden naar de omringende dorpen is mogelijk. Natuurlijk kunt u ook zelf een sloepje huren bij de bootverhuurbedrijven in de directe omgeving (www.watersporthuningas.nl of www.bootverhuurbeerta.nl. Vissen kunt u o.a. in het Oldambtmeer, de Midwolderplas en de Beertsterplas.

Vissen onder professionele begeleiding

Wilt u een (ont)spannende dag vissen op het Oldambtmeer? Kijk dan eens op www.visgidsgroningen.nl. Een unieke belevenis!

Rondvlucht

Op het vliegveld van Oostwold (www.oostwold-airport.nl) kunt u een rondvlucht maken boven de voormalige Graanrepubliek en de uitgestrekte polders en de Dollard.

Pitch & Putt

De Pitch & Putt golfbaan ‘Huninga’s Heem’ ligt op 500 meter van huisje Pierewaai en huisje Fladderak. Op dit prachtige golfterrein met uitzicht over het Oldambtmeer kunt u kennismaken met de golfsport en een heerlijk hapje eten in een authentieke Groningse herenboerderij.

Fietsen en wandelen

Het achterland is prachtig met haar weidse polders en het waddengebied langs de Dollard op fietsafstand. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes zoals ‘kleurfietsen’ en vele knooppuntroutes in de omgeving van de Blauwestad, de koolzaadroute en de internationale Dollardroute. Een fraaie wandeling langs het meer, het Midwolderbos en de Ennemaborg is ook zeer zeker een aanrader.

Enkele mooie natuurgebieden op loop- en fietsafstand zijn:

  • Reiderwolde (Beerta)
  • Tjamme (Beerta/Finsterwolde)
  • Kromme Elleboog (Oostwold)
  • Midwolderbos (Midwolda)
  • Dollard
  • Westerwolde (Vlagtwedde)

Dagtrips

Een bezoek aan het bronnenbad in Bad Nieuweschans, de vestingsdorpjes Bourtange en Oudeschans, het waddeneiland Schiermonnikoog of het Duitse waddeneiland Borkum behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Horecavoorzieningen

De omringende dorpen (Oostwold, Midwolda, Finsterwolde, Beerta, Winschoten enz.) beschikken over verrassend vele horecavoorzieningen (high tea, pannenkoekenhuis, steengrillen, strandpaviljoen, ijssalon, snackbar, Grand-Cafe en diverse andere restaurants).

Winkelen

Winschoten met de langste winkelstraat van Nederland en het mooie rosarium (met maar liefst 320 verschillende rozen) ligt op ca. 10 kilometer. De stad Groningen (markt op dinsdag, vrijdag en zaterdag op de Grote Markt en de Vismarkt) en Duitsland (winkels op zaterdagmiddag gesloten) bereikt u binnen een half uur.

Bovenstaande is natuurlijk maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. In alle drie huisjes treft u meer toeristische informatie aan. De dichtstbijzijnde VVV (www.vvvoldambt.nl) is gevestigd in Cultuurhuis De Klinker in het centrum van Winschoten.

Zeehondjes kijken

Langs de zeedijk richting het vissersdorpje Termunten vind u het Bezoekerscentrum van het Groninger Landschap en natuurlijk de zeehondenkijkwand waar u op zonnige dagen zomaar meer dan 50 zeehonden kunt spotten op een afstand van circa 75 meter.

Welkom bij onze vakantiewoning

Wilt u reserveren of meer informatie ontvangen?
U kunt ons mailen of bellen:
E-mail: hateboertjes@hetnet.nl
0597-332121 of mobiel
06-42546415 of 06-55805707