Huisje Fladderak

Foto’s | Reacties | Tarieven | Beschikbaarheid | Informatie

Dit sfeervolle huisje dateert uit 1906 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Pierewaai op nummer 9. Vanuit de woonkamer en slaapkamers heeft u een schitterend uitzicht op de prachtige, oude pastorie uit 1771 met haar romantische slingertuin. De historische kerk, het mooie karakteristieke laantje met haar oude bomen in laanbeplanting en het monumentale hek ademt de sfeer van ‘Anton Pieck’. De authentieke straatverlichting biedt u ’s avonds een heerlijk ouderwets tafereel.
 
In de tweede helft van 2014 waren we in de gelegenheid om dit huisje erbij te kopen. We hebben enkele aanpassingen gedaan, met behoud van authentieke elementen maar wel met het comfort van tegenwoordig, en het huisje gezellig ingericht.  

In onze zoektocht naar een toepasselijke naam hebben we gekozen voor de naam Fladderak. Fladderak is namelijk een typisch Gronings drankje van de firma Hooghoudt uit Groningen en in combinatie met de naam Pierewaai (dat is een heerlijk winterdrankje met o.a. als ingrediënt Fladderak), vonden we dit een mooie naam en sindsdien prijkt het mooie houten naambord ‘Fladderak’ op de gevel van nummer 11.

Huisindeling:

Begane grond: sfeervolle, knusse woonkamer met balkenplafond met spotjes en markiezen aan de achtergevel met uitzicht op de monumentale pastorie met slingertuin. Grote, zonnige woonkeuken met koelkast, oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker), ruime hal, badkamer met ligbad en aparte douche en toilet. Slaapkamer met 2-persoons bed (160×200 cm) en bijpassende ruime kledingkast. Bijkeuken met wasmachine. Er is een schuurtje voor de fietsen met een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
 
Verdieping: vaste trap naar boven. Hier bevinden zich ook nog twee ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer een 2-persoonsbed van 180×200 heeft. De andere slaapkamer heeft een stahoogte van 1.72 cm en is voorzien van 2 1-persoonsbedden. Er is een campingbedje aanwezig.

Tuin met 2 terrassen:

Op het zonnige terras van huisje Fladderak is het heerlijk toeven en geniet u van de rust van Oost-Groningen. Natuurlijk zijn er tuinstoelen en is er een parasol aanwezig. Op hele warme dagen kunt u tevens kiezen voor het (schaduw)terras aan de voorkant van huisje Fladderak. Hier is het heerlijk koel en heeft u een prachtig uitzicht op de pastorie en de historische kerk.

Het gehele huisje wordt centraal verwarmd (CV) en is geheel voorzien van laminaat.
 
Heeft u iets te vieren met uw familie of vriendengroep? Uiteraard kunt u in dat geval beide huisjes tegelijk huren zodat u toch samen bent maar ook nog enige privacy heeft. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!
 
WiFi aanwezig.
 
Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.

Huisje nog beschikbaar? Bekijk hier

Welkom bij onze vakantiewoning

Wilt u reserveren of meer informatie ontvangen?
U kunt ons mailen of bellen:
E-mail: hateboertjes@hetnet.nl
0597-332121 of mobiel
06-42546415 of 06-55805707